intro     wat     portfolio     over     contact

0

Printbuyer 9 2011

Valkuilen: dogmatisch denken. 'als u dat doet, zit u altijd goed' goudomrande oplossingen voor alle milieu items bestaan niet.

 

Roto Smeets groep maatschappelijk jaarverslag 2012

Over papier en milieubelasting bestaat nog altijd een zee aan misverstanden. Dat begint met de taal. Voor papier kap je bomen, maar ze worden ook weer teruggeplant. Hetzelfde als boeren doen. Bij hun heet het oogsten en dat klinkt een stuk positiever dan kappen, maar het is het zelfde.

 

Grafimediawereld achtergrondartikel over bamboepapier


De monsterkamer


Presentaties voor brancheorganisatie KVGO

Enkele uitspraken uit mijn boek “papier en milieu”


Pagina 47

Even onconventioneel denken. De schijnbare tegenstelling van inkoop-afdelingen die elk jaar weer targets op gebied van financiële besparing moeten halen en duurzaamheidsafdeling die steeds grotere budgetten krijgt om wereldwijd MVO projecten te ondersteunen, is snel opgelost laat deze twee disciplines samenwerken ook budgettair. Inkoop kan dan gewoon weer duurzaam geproduceerde producten ook met strenge sociale criteria kopen.

 

Pagina 58 en volgend

“Klimaatneutraal ondernemen” claimen steeds meer ondernemingen. Grappig wetenschappers zijn het er nog niet eens over eens welke stoffen precies welke invloed hebben op het klimaat, toch weten sommige bedrijven al dat ze klimaat neutraal zijn. Elke emissie uitbannen is echt nog toekomstmuziek.

intro     what     portfolio     about     contact